ПАЛЕТИ

Палетите го претставуваат главниот логистички алат во 20 век. Важноста на палетите во денешните ланци на снабдување е огромна. Многу пати е зголемена ефикасноста на ракување на товарот и транспортот на производите.

Палетите се произведуваат од различни типови на материјали. Дрвените палети се доминантни на пазарот, и даваат одлична вредност во однос на цена и перформанси.

Најчеста димензија на палетите во Европа е 1200*800мм. Како стандард во Европа се воведува EPAL и со тоа се стандардизира тип на палета која може да се користи многу пати, и да носи тешки товари.

Во нашата понуда имаме EPAL (ЕУРО) палети, како и стандардна димензија 1200*800мм, индустриска палета 1200*1000мм, и нестандардни палети со различни димензии.

Исто така вршиме откуп на Вашите палети. Да не контактирате за откуп кликнете на овој линк.