Самолепливи траки

СЕЛОТЕЈП

Селотејпот претставува лепило нанесено на фолија која служи за поврзување на материјали или заштита на површини.

Во зависност од апликација, потребно е да одредиме точен тип на лепило, за да немаме проблеми со одлепување на кутии или распување на робата.

Самолеплива трака солвент се користи  за лепење на лесни среднотешки пакети. Отпорен е на ниски и вискои температури. Се користи за пакување на храна, лепење кутии, земјоделие, графичка дејност и др. 

Самолеплива трака Акрил исто така се користи за лепење на лесни и средно тешки кутии. Препорачливо е да се избегнува користење во зимските месеци и на места со ниски температури. Исто така се користи во целата индустрија за голем број на апликации.

Доколку ви треба некој совет во врска со кој тип на лепак да го користите, слободно контактирајте не за да ви помонеме да го решите проблемот.

КРЕП ТРАКА

Креп трака или трака за маскирање се користи најчесто за молерски цели, идеална е за декорација на ѕидови, фасади и др. примени.